SPORAZUM O POSLOVNO – TEHNIČKOJ SURADNJI između JU Univerziteta u Bihaću, odnosno OJ Biotehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću i Obrtničke komora Unsko – sanskog kantona Bihać

Dana 25.02.2022, poptpisan je Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji između JU Univerziteta u Bihaću, odnosno OJ Biotehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću i Obrtničke komora Unsko – sanskog kantona Bihać. Sporazum je proistekao kao rezultat ranije započete saradnje između ove dvije institiucije koje rade na zajedničkim aplikacijama za projektna sredstva. Kako je izvjesno da će se uskoro početi implementirati dva projekta u segmentu obrazovanju i implementaciji razvojnih projekata koji doprinose zapošljavanju, te općenito buduće sradnje  koja se iskazuje kroz sve veći interes obje institucije, vrlo značajno je da se potpiše i ovaj Sporazum.  Sporazum se odnosi na slijedeće:

  • aplikacija na zajedničke razvojno-investicijske projekte,
  • sudjelovanju u lokanom partnerstvu kroz programe zapošljavanja i razvoju obrta,
  • organiziranje zajedničkih seminara i okruglih stolova,
  • druga područja za koja se ukaže potreba.

Cilj buduće saradnje je osposobljavanja članova Obrtničke komore u cilju jačanja konkurentne proizvodnje i zaštite domaće proizvodnje, implementaciju investicijskih projekata i zapošljavanja. Posebno je to značajno da se ostvare nova radna mjesta kroz grant sredstva za start-up kako bi se pomoglo zapošljavanje svršenih studenata Biotehničkog fakulteta u segmentu poljoprivrede i prehrambene tehnologije.

Slike se mogu preuzeti sa slijedećeg linka  SPORAZUM O SURADNJI SA BIOTEHNIČKIM FAKULTETOM – Obrtnička Komora USK (okusk.com.ba)