Sastanak Organizacionog odbora povodom održavanja ovogodišnje Međunarodne naučno-stručne konferencije „5. Juni – Svjetski dan zaštite okoliša“

Dana 02.03.2022. godine u prostorijama Biotehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću održan je radni sastanak Organizacionog odbora povodom održavanja ovogodišnje međunarodne naučno – stručne konferencije „5. Juni – Svjetski dan zaštite okoliša“.

Sastanku su prisustvovali članovi Organizacionog odbora sa Univerziteta, pri čemu je utvrđen hodogram planiranih budućih aktivnosti, te postavljeni ciljevi koji će dovesti do uspješne organizacije i realizacije konferencije.

Konferencija, koja je ove godine sedma po redu, će se održati u periodu od 9 – 10.06.2022. u Bihaću, a pod sloganom „Only One Earth“. Organizator ovogodišnje konferencije je kao i prethodnih godina Biotehnički fakultet Univerziteta u Bihaću, a ovogodišnji suorganizatori konferencije su Kantonalno Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK-a, Tehnički fakultet Bihać, Fakultet Futura – Beograd, te fakultet iz Maribora i Nove Gorice (Slovenija). Ove godine, kao i prethodnih godina, na konferenciji će uzeti učešće eminenti stručnjaci iz zemlje i inostranstva, koji će u okviru plenarnih predavnja, oralnih i poster prezentacija, predstaviti rezultate svojih istraživanja.