PREZENTACIJA WORK AND TRAVEL PROGRAMA NA BIOTEHNIČKOM FAKULTETU UNIVERZITETA U BIHAĆU

U četvrtak, 16.12.2021., na Biotehničkom fakultetu Univerziteta u Bihaću održana je prezentacija o kulturnoj i akademskoj razmjeni studenata. Prezentaciju je održao tim iz Agencije Experience Work and Travel d.o.o. Banja Luka.

Work and Travel USA je program kulturne razmjene studenata, a njegov cilj je sticanje radnog iskustva, stručnog usavršavanja kao i upoznavanja kulture i sticanje novih prijateljstava. Kroz program razmjene studentima se pruža jedinstvena prilika za putovanje i rad u Americi. Ovaj program omogućava studentima da žive, rade i putuju na američkom tlu 4 mjeseca uz minimalne uslove prijave. 

Pored njihovog najpopularnijeg Work and Travel USA programa, Experience takodje u ponudi ima i programe kao što su Working Holiday Germany, Intership and Training USA, Study and Work Canada.

Biotehnički fakultet je oduvijek pružao podršku svojim studentima u svim segmentima, a neki od studenata Biotehničkog fakulteta koji su bili učesnici ovog programa su također prisustvovali prezentaciji i prenijeli svoja pozitivna iskustva. 

Biotehnički fakultet će saradnju sa Agencijom Experience Work and Travel svakako nastaviti i u budućnosti.