Posjeta predstavnika Univerziteta u Bihaću Međimurskom veleučilištu u Čakovcu u okviru Erasmus+ Staff Mobility programa

U periodu od 08-12.05.2023. godine predstavnici Biotehničkog fakulteta dr.sc. Jasmina Ibrahimpašić, red.prof. i dr.sc. Merima Toromanović, docent, te dr.sc. Enes Dedić, ispred Centra za osiguranje kvaliteta i internu evaluaciju na Univerztitetu, posjetili su Međimursko veleučilište u Čakovcu, Hrvatska. Posjeta je realizirana kroz Erasmus+ Staff Mobility for Teaching and Training. Pored predstavnika iz Bosne i Hercegovine, u istom periodu na Veleučilištu su boravili i profesori iz Poljske i Češke.

U okviru posjete predstavljen je Univerzitet u Bihaću, ljudski i materijalni resursi, studijski programi, te razvoj interdisciplinarnih studija na Univerzitetu. Predstavljene su također i projektne aktivnosti i naučno-istraživački rad na Biotehničkom fakultetu Univerziteta u Bihaću.

U okviru posjete realizirana je posjeta Laboratoriji biohemije okoliša, Centra  za Održivi razvoj  u sklopu Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, Razvojno – edukacijskom centru za metalsku industriju – Metalska jezgra Čakovec, te posjeta Turističkoj zajednici grada Čakovca i Centru za posjetitelje Ekomuzeja Međimurje. 

U razgovoru sa predstavnicima Veleučilišta dogovorene su buduće zajedničke projektne aktivnosti i ostale mogućnosti saradnje između Biotehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću i  Međimurskog Veleučilišta u Čakovcu, ali i saradnja sa fakultetima iz Poljske i Češke.