Posjeta Hrvatskom šumarskom institutu u Jastrebarskom

U četvrtak, 23.05.2019. godine, dekan Biotehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću prof. dr. Husein Vilić i voditelj šumarskog odsjeka doc. dr. Mirsad Ičanović zajedno sa studentima II godine šumarstva su boravili na Hrvatskom šumarskom institutu u Jastrebarskom, u sklopu terenske nastave, koji je po 9. put otvorio svoja vrata i ugostio oko 900 djece, učenika i studenata te njihovih odgajatelja i učitelja iz 24 različite obrazovne ustanove na svojoj manifestaciji Dan otvorenih vrata Hrvatskog šumarskog instituta.  

Kako navode uposlenici Instituta, stabla su, kao neizostavan dio šumskog ekosustava, prirodna baština od neizmjerne ekološke, znanstvene, zdravstvene, odgojno-obrazovne te estetske važnosti za čovječanstvo. Zbog toga su ovogodišnji Dan otvorenih vrata odlučili posvetiti upravo tematici „Drveće – spomenici prirode“. Kroz edukativne radionice, predavanja i posterska izlaganja,uposlenici Instituta su na interesantan način svojim posjetiteljima željeli približiti njihova istraživanja. Naši studenti su mogli na jednom mjestu naučiti i vidjeti kako to funkcioniše jedan Institut koji se bavi naučno-istraživačkim radom u oblasti šumarstva.

Posjetioci su, kako nam je objasnila direktorica Instituta, pristigli iz Zagreba, Sesveta, Kravarskog, Karlovca, Crikvenice, Vinkovaca, Otočca, Brod Moravica, Sopja, Koprivnice, Virovitice, Krašića, Klinča Sela i Jastrebarskog. Međunarodni karakter događaj je dobio posjetom studenata Biotehničkog fakulteta, Univerziteta u Bihaću. Uposlenici Instituta ove su godine za posjetitelje pripremili bogat program koji je započeo već u ranim prijepodnevnim satima.