Filter

Odbrana magistarskog rada Senad Joldić

Obavijest možete pogledati ovdje

Odbrana magistarskog rada Edin Kekić

Obavijest možete pogledati ovdje

Obavijest

Poštovane kolegice i kolege,

izuzetna nam je čast i zadovoljstvo pozvati Vas na Drugi naučno-stručni skup ''5. juni-Svjetski dan zaštite okoliša'', koji organizira Biotehnički fakultet, Univerziteta u Bihaću u suradnji sa Ministarstvom za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona i  ŠPD Unsko- sanske šume.

Program skupa pogledajte ovdje - PDF format

 

Dear colleagues,

it is our privilege and pleasure to invite you to the 2nd Scientific Conference „June 5 – World Environment Day“, organized by the Faculty of Biotechnical Sciences of the University of Bihać in cooperation with the Ministry of Construction, Urban Development and Environmental Protection of Una-Sana Canton and Forest Management Company.

The conference program is available here - PDF format

 

NA BIOTEHNIČKOM FAKULTETU ODSJEK ZAŠTITA OKOLIŠA

BIHAĆ, 23. februara - Biotehnički fakultet u Bihaću posljednjih godina učestvuje u različitim projektima, radeći  na konstantnom napretku plana i programa ove ustanove.

Tako je prije nekoliko dana uveden Odsjek zaštite okoliša, koji je do sada egzistirao kao smjer.

Naime, Kantonalno ministarstvo obrazovanja u saradnji sa osnivačima Biotehničkog fakulteta donijelo je odluku da se na ovom fakultetu uvede spomenuti odsjek, koji je do sada radio kao smjer u prehrambenoj tehnologiji.

Od iduće akademske godine svi studenti koji budu upisivali ovaj fakultet imat će priliku upisati novi Odsjek zaštita okoliša. Ova novina na Biotehničkom fakultetu svakako će najviše koristiti studentima, koji će kroz ovaj odsjek imati priliku proširiti svoje znanje, ali i pronaći bolji posao.

Biotehnički fakultet u Bihaću odlučio se za uvođenje novog odsjeka zbog prepoznatljivosti u okruženju, te kako bi osavremenio i unaprijedio postojeći plan i program.

Konkurs za prijem nastavnika u određeni radni odnos, u sva zvanja

Dokument konkursa možete pogledati/preuzeti ovdje

Konkurs je objavljen 8.3.2013. u novinama "Oslobođenje".

 

 

Posjeta federalnog ministarstva okoliša

Dana 27.02.2013. godine Biotehnički fakultet u Bihaću posjetila je Komisija Federalnog ministarstva okoliša i turizma za utvrđivanje ispunjenosti uvjeta ovlaštenih nosioca Studije o uticaju na okoliš. Nakon stručne provjere kadrova, pregleda i provjere dokumentacije Komisija je, zajedno sa dekanom fakulteta prof.dr. Halidom Makićem i rukovodicem laboratorije mr.sc. Aidom Džaferović, obišla laboratorije te pregledala opremu prema traženoj specifikaciji.

Pratite nas i na:

Kontakt

Unverzitet u Bihaću
Biotehnički fakultet
Luke Marjanovića bb, 77 000 Bihać 
Tel: +387 (37) 22 80 59
Fax: +387 (37) 22 80 57
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
www.btf.unbi.ba