Filter

KONKURS za izbor u zvanje

Dokument konkursa možete pogledati/preuzeti ovdje

Održan sastanak direktora JPK „Komrad“ Bihać i Dekana Biotehničkog fakulteta sa saradnicima

U cilju kvalitetne implementacije projekta „Uspostavljanje kapaciteta selekcije otpada“, koju implementira Biotehnički fakultet, na prijedlog Dekana i ostalih učesnika na projektu, 08. 12. 2014. godine održan je sastanak na kojem su prisustvovali direktor JKP-a „Komrad“ u Bihaću g-din Hadis Jusić, te stručni saradnik, g-din Muharem Veladžić.

Program razmjene Erasmus Mundus SIGMA Agile

Obavještavaju se studenti i osoblje fakulteta da će se u ponedjeljak, 15. Decembra 2014. Godine u 11h u amfiteatru Ekonomskog fakulteta održati info dan o programu razmjene Erasmus Mundus SIGMA Agile. Ovaj program omogućuje razmjenu sa 9 univerziteta EU i pruža mogućnosti za studente, ali i nastavno i administrativno osoblje Univerziteta u Bihaću.
Projektom je omogućeno 150 stipendija za sve troškove za studente, istraživače, akademsko i administrativno osoblje iz partnerskih univerziteta, među kojima je i Univerzitet u Bihaću, za posjete partnerskim univerzitetima EU (9 partnera – Univerzitet u Varšavi, Univerzitet u Milanu, Univerzitet Nova iz Lisabona, City Univerzitet iz Londona, Humbolt Univerzitet iz Berlina,  Laapeernanta Univerzitet za tehnologiju iz Finske, Twente Univerzitet iz Nizozemske, Univerzitet u Salzburgu i Pompeu Fabra Univerzitet iz Barcelone.
 
U toku info dana zainteresiranima će biti predstavljen projekat, EU partneri, mogućnosti i način prijave, te odgovori na sva ostala pitanja vezana za projekat.
 
Univerzitet u Bihaću
Pape Ivana Pavla II 2/2
Tel. +387 37 222 022
Fax +387 37 222 024
E-mail: rektorat@unbi.ba
dzalila.muharemagic@unbi.ba
www.unbi.ba

Na Biotehničkom fakultetu obilježen zvanični početak rada edukacijskog biljnog uređaja u okviru projekta „Ekoremedijacija u cilju zaštite okoliša i razvoja USK-a“

U sklopu projekta „Ekoremedijacija u cilju zaštite okoliša i razvoja Unsko-sanskog kantona“ 28.11.2014. na području Biotehničkog fakulteta u Bihaću obilježen je zvanični početak rada prvog edukacijskog biljnog uređaja za prečišćavanje otpadnih voda. Ovaj biljni uređaj jedinstven je u BiH, ali i šire. Dr.sc. Jasmina Ibrahimpašić, docentica sa Biotehničkog fakulteta, istaknula je da se radi o eksperimentalnom biljnom prečistaču koji će služiti za prečišćavanje otpadnih voda Biotehničkog fakulteta.

Stručna posjeta Biotehničkog fakulteta iz Bihaća Univerzitetu u Sloveniji

Dana 29 i 30 novembra tekuće godine predstavnici Biotehničkog fakulteta iz Bihaća na čelu sa dekanom prof.dr. Halidom Makićem u okviru projekta Federalnog ministarstva obrazovanja “Razvoj nastavnih planova i programa drugog ciklusa studija Analiza hrane” posjetili su Biotehnički fakultet, Univetziteta u Ljubljani.

Posjeta Veterinarskom zavodu USK

Studenti Biotehničkog fakulteta, Poljoprivrednog odsjeka dana 28.11. 2012. godine obavili su posjetu Veterinarskom zavodu USK-a u sklopu redovne nastave. Studenti su imali priliku da se upoznaju sa radom institucija ovakve vrste, odnosno radom različitih vrsta laboratorija u okviru samog Veterinarskog zavoda.
Ovom prilikom se zahvaljujemo direktorici Veterinarskog zavoda USK-a Haidi Beganović i uposlenicima Zavoda na ustupanju prostora i vremena prilikom posjete studenata.

dr. sc. Nermin Pračić, docent
mr.sc. Mujić Emir, viši asistent

Pratite nas i na:

Kontakt

Unverzitet u Bihaću
Biotehnički fakultet
Luke Marjanovića bb, 77 000 Bihać 
Tel: +387 (37) 22 80 59
Fax: +387 (37) 22 80 57
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
www.btf.unbi.ba