Filter

Dan državnosti

Povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, utorak, 25.11.2014. godine je neradni dan. Osim toga, po osnovu obavijesti Ministarstva obrazovanja, nauke,kulture i sporta, i ponedjeljak, 24.11. 2014. godine je neradni dan, za koji treba da se izvrši nadoknada nastave.

 

Otpočeli radovi na izgradnji biljnog prečistača otpadnih voda na lokaciji nastavnog centra „Grmeč“

Dana 28. oktobra 2014. godine na lokaciji nastavnog centra „Grmeč“ otpočeli su radovi na izgradnji biljnog prečistača otpadnih voda iz objekta Laboratorija. Ovom činu pored predstavnika Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK-a i implementatora projekta firme Limnos iz Ljubljane, prisustvovali su i predstavnici akademske zajednice, općina Unsko-sanskog kantona, studenti  i drugi uzvanici i gosti.

Na Biotehničkom fakultetu održan radni sastanak na temu realizacije projekta „Ekoremedijacija za zaštitu okoline i razvoj USK“

Dana 22.10.2014. godine u prostorijama dekanata Biotehničkog fakulteta održan je radni sastanak na temu analize stepena realizacije  projekta „Ekoremedijacija za zaštitu okoline i razvoj Unsko-sanskog kantona“, aktivnosti oko izgradnje biljnog prečistača na lokaciji nastavnog centra „Grmeč“ i održavanje seminara na temu integracije „ekoremedijacije“ u obrazovanju.

Obavijest o odbrani doktorske disertacije

Obavijest možete pročitati ovdje

Posjeta meteorološkoj stanici Bihać

Dana 31.10.2013. godine studenti Biotehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću zajedno sa predmetnom asistenticom mr.sc. Fatimom Muhamedagić bili su u stručnoj posjeti meteorološkoj stanici Bihać smještenoj u Borićima. Cilj posjete je važnost praćenja vrijednosti abiotičkih ekoloških faktora a prije svega klimatskih kao što su: temperatura; relativna vlažnost zraka; količina oborina; jačina, smjer i učestalosti vjetra; atmosferski pritisak i dr. u cjelokupnom sistemu ekološkog monitoringa.

Posjeta meteorološkoj stanici Bihać

Studenti Biotehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću dana 30.10.2012.godine zajedno sa predmetnim asistenticama mr.sc. Fatimom Muhamedagić  i mr.sc. Vildanom Jogić iz predmeta Ekologija, Uvod u ekologiju i Bioklimatologija, posjetili su Meteorološku stanicu u Boriku – Bihać.

 

 

Redizajn

Poštovani posjetitelji i studenti BTF-a,

izvršen je redizajn portala fakulteta, uz nove mogućnosti u cilju konkretnijeg i lakšeg informiranja o studiju na BTF-u.

O svim novinama ćete biti blagovremeno obaviješteni na portalu.

 

Pratite nas i na:

Kontakt

Unverzitet u Bihaću
Biotehnički fakultet
Luke Marjanovića bb, 77 000 Bihać 
Tel: +387 (37) 22 80 59
Fax: +387 (37) 22 80 57
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
www.btf.unbi.ba