Posjeta meteorološkoj stanici Bihać

Štampa
Klikova: 3732

Dana 31.10.2013. godine studenti Biotehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću zajedno sa predmetnom asistenticom mr.sc. Fatimom Muhamedagić bili su u stručnoj posjeti meteorološkoj stanici Bihać smještenoj u Borićima. Cilj posjete je važnost praćenja vrijednosti abiotičkih ekoloških faktora a prije svega klimatskih kao što su: temperatura; relativna vlažnost zraka; količina oborina; jačina, smjer i učestalosti vjetra; atmosferski pritisak i dr. u cjelokupnom sistemu ekološkog monitoringa. Ovom prilikom studenti u sklopu stručnih predavanja imaju mogućnost da vide kako se vrše mjerenja, na koji način se prikupljaju podaci te kako se izvještava.

Veoma korisne i stručne informacije iz meteoroloških i klimatoloških osmatranja pružaju im uposlenici na MS Bihać Velira Memić i Fikret Bečić.
Također, studenti u sklopu ovakvog tipa terenskih vježbi pomoću mobilnog mjerača (Klima mjerač) imaju mogućnost samostalnog mjerenja i poređenja mikroklimatskih izmjerenih vrijednosti na terenu.

Ovom prilikom studenti prvih godina studija smjerova: Zaštita okoliša, Prehrambena tehnologija i Šumarstvo zajedno sa predmetnom asistenticom zahvaljuju se uposlenicima MS Bihać na pruženoj stručnoj pomoći i srdačnom dočeku.

Pratite nas i na:

Kontakt

Unverzitet u Bihaću
Biotehnički fakultet
Luke Marjanovića bb, 77 000 Bihać 
Tel: +387 (37) 22 80 59
Fax: +387 (37) 22 80 57
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
www.btf.unbi.ba