Uvjerenje

Štampa
Klikova: 3185

Rješenjem Federalnog ministarstva okoliša i turizma (broj: 05-02-23-1587-7/13 od 23.04-2013. godine) Biotehnički fakultet Univerziteta u Bihaću je postao ovlaštena ustanova za izradu studija utjecaja na okoliš i planova aktivnosti.
Kako je u postupku izdavanja okolinskih dozvola neophodno pribaviti od ovlaštene institucije, Studiju utjecaja na okoliš i Planove aktivnosti, navedenim Rješenjem Federalnog ministarstva okoliša i turizma utvrđena je lista nositelja/nosilaca izrade Studije utjecaja na okoliš i Planova aktivnosti na kojoj se nalazi i Biotehnički fakultet Univerziteta u Bihaću. Naime, Biotehnički fakultet Univerziteta u Bihaću je ispunio sve uvjete koji su propisani Pravilnikom o ispunjunjavanju uslova i kriterija ("Službene novine Federacije BiH", br. 33/2012), u pogledu registracije, kadrova, tehničke odnsono laboratorijske opremljenosti i stručnih referenci, te će moći da pruža usluge privrednim i drugim subjektima za izradu studije uticaja na okoliš i plan aktivnosti u postupku izdavanja okolinskih dozvola.
Ističemo da smo trenutno jedina ovlaštena institucija na Unsko-sanskom kantonu u pogledu navedenih aktivnosti, te da raspolažemo sa većim brojem uposlenika koji imaju položeni stručni ispit za Savjetnike i Saradnike u postupku izdavanja okolinskih dozvola.

Sva pravna lica i privredni subjekti iz navedene oblasti koji su zainteresirani za poslovnu suradnju i dobijanje okolinskih dozvola mogu nas kontaktirati na broj telefona
037/228-059 i
037/228-057 gdje mogu dobiti više informacija o samom postupku izdavanja okolinskih dozvola od strane ovlaštene ustanove – Biotehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću i načinu saradnje.

Uvjerenje - pdf format

Pratite nas i na:

Kontakt

Unverzitet u Bihaću
Biotehnički fakultet
Luke Marjanovića bb, 77 000 Bihać 
Tel: +387 (37) 22 80 59
Fax: +387 (37) 22 80 57
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
www.btf.unbi.ba