Dodjela certifikata ISO 9001-2008 Biotehničkom fakultetu u Bihaću

Štampa
Klikova: 2220

Povodom dodjele certifikata ISO 9001:2008,  13.02.2013. godine je u prostorijama Biotehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću upriličena svečana ceremonija dodjele istog od strane ovlaštene i vodeće certifikacijske kuće u regiji, TÜV Adria iz Sarajeva, koja je provela eksterni audit za dobijanje navedenog certifikata iz oblasti osiguranja kvaliteta u sistemu upravljanja na Biotehničkom fakulteta Univerziteta u Bihaću.
Svečanosti su, pored uposlenika i studenata Biotehničkog fakulteta, prisustvovali i brojni gosti, između ostalih i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona, gdin Dario Jurić, savjetnici općinskog načelnika, dekani fakulteta Univerziteta u Bihaću, predsjednik UO Univerziteta u Bihaću, kao i predstavnici drugih ministarstava i mediji koji su izdvojili vrijeme da proprate ovaj značajan događaj za Univerzitet u Bihaću.

Nakon uvodne i pozdravne riječi od strane voditelja same svečanosti, mr.sc. Aide Džaferović, i rukovodioca Tima za kvalitet na Biotehničkom fakultetu, mr.sc. Fatime Muhamedagić, gostima su se obratili predstavnici ovlaštene certifikacijske kuće na čelu sa direktorom Muamerom Peljtom i prof.dr. Smailom Klarićem, koji su istakli zadovoljstvo činjenicom da je ovim certifikatom, Biotehnički fakultet postao treći fakultet u Bosni i Hercegovini koji je akreditovan, čime je zauzeo visoko mjesto na ljestvici uspješnosti fakulteta u našoj zemlji u procesu daljnjeg razvijanja kao visokoškolske ustanove u sistemu osiguranja kvaliteta.
Također, gostima su se još obratili i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK-a, gdin Dario Jurić izražavajući nesebičnu podršku Biotehničkom fakultetu i samom Univerzitetu u daljnjem radu. Mjesto za govornicom su zauzeli kraćim obraćanjima i savjetnik općinskog načelnika, gdin Izudin Saračević, dekan Biotehničkog fakulteta, prof.dr.sc. Halid Makić i na kraju rektor Univerziteta u Bihaću, prof.dr.sc. Refik Šahinović, koji su zajednički konstatirali da je, akreditacijom Biotehnički fakultet napravio značajan iskorak u svom razvoju, a samim tim i Univerzitet u Bihaću, te smatraju da na ovom ne treba stati, već nastaviti u započetom pravcu, kako bi u dogledno vrijeme postali smjernica svima kako ostvariti i poboljšati kvalitet u svom radu.

Po završetku izlaganja uvaženih zvanica, pristupilo se i svečanom činu dodjele certifikata ISO 9001:2008 od strane  ovlaštene certifikacijske kuće TÜV Adria i direktora Muamera Peljte, gdje su certifikat ispred Univerziteta u Bihaću i Biotehničkog fakulteta primili dekan prof.dr.sc. Halid Makić i rektor Univerziteta u Bihaću, prof.dr.sc. Refik Šahinović. 
Po okončanju glavnog dijela ceremonije, druženje se nastavilo uz prigodnu zakusku.

Pratite nas i na:

Kontakt

Unverzitet u Bihaću
Biotehnički fakultet
Luke Marjanovića bb, 77 000 Bihać 
Tel: +387 (37) 22 80 59
Fax: +387 (37) 22 80 57
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
www.btf.unbi.ba