Posjeta meteorološkoj stanici Bihać

Štampa
Klikova: 4793

Studenti Biotehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću dana 30.10.2012.godine zajedno sa predmetnim asistenticama mr.sc. Fatimom Muhamedagić  i mr.sc. Vildanom Jogić iz predmeta Ekologija, Uvod u ekologiju i Bioklimatologija, posjetili su Meteorološku stanicu u Boriku – Bihać.
U sklopu ove stručne posjete studenti su se upoznali sa različitim stacioniranim mjernim uređajima koji su od velikog značaja za sistem ekološkog monitoringa i bioklimatskih parametara. Na ovim terenskim vježbama pružene su im stručne i korisne informacije od strane uposlenika  Velire Memić i Fikreta Bečića. Studenti su pored predavanja imali priliku i vidjeti  mnoge mjerače kao na primjer: anemograf, barograf, geatermometar, helmanov kišomjer, mjerač radijacije, heliograf, seismograf i dr.
Ovom prilikom studenti prve godine, smjerova: Zaštita okoliša, Prehrambena tehnologija, Ratarsko-povrtlarski, Šumarstvo i Opšti smjer  zajedno sa predmetnim asistenticama se zahvaljuju uposlenicima MS Bihać na pruženoj stručnoj pomoći. 

Pratite nas i na:

Kontakt

Unverzitet u Bihaću
Biotehnički fakultet
Luke Marjanovića bb, 77 000 Bihać 
Tel: +387 (37) 22 80 59
Fax: +387 (37) 22 80 57
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
www.btf.unbi.ba