Članci

Filter

Odbrana magistarskog rada Senad Joldić

Obavijest možete pogledati ovdje

Odbrana magistarskog rada Edin Kekić

Obavijest možete pogledati ovdje

Međunarodni susretu studenata šumarstva u Zagrebu

Studenti šumarstva,  Biotehničkog fakulteta u Bihaću, su od 30.1. do 1.2.2015. g. učestvovali na Međunarodnom susretu studenata šumarstva u Zagrebu. Susret  je organizirao Šumarski fakultet, studentski zbor šumarskog fakulteta Univerziteta u Zagrebu u suradnji sa studentskom udrugom šumarstva.

Poziv studentima za uključivanje u rad Centra za osiguranje kvaliteta i internu evaluaciju Univerziteta

Centar za osiguranje kvaliteta i internu evaluaciju Univerziteta, u skladu s propisima Univerziteta, nudi mogućnost učešća u radu Centra za šest (6) studenata.
Prema opisu poslova studenti bi trebali učestvovati u radu Centra, ovisno od vlastitih mogućnosti i potreba Centra i obavljati aktivnosti u skladu sa godišnjim planom rada.
Uslovi za rad studenta unutar Centra jesu posjedovanje statusa studenta Univerziteta u Bihaću, te aktivno poznavanje stranog jezika i poznavanje rada na računaru.
 
Molimo sve zainteresovane studente da se prijave na e-mail adresu: kvalitet@unbi.ba.
Uz prijavu je potrebno dostaviti kraću biografiju.

Finaliziranje aplikacija za predlaganje projekta u okviru Erasmus plus poziva.

Na Biotehničkom fakultetu Univerziteta u Bihaću 25.01. 2015. god. je održan sastanak na kojem su prisustvovali predstavnici Univerziteta iz Maribora, Univerziteta u Osjeku, Univeziteta u Nitri (Slovačka), Univerziteta u Kragujevcu, Univerziteta Singidunum Beograd, Univerziteta u Novom Sadu, te Univerziteta u Sarajevu i Nezavisnog Univerzitata u Banjaluci. Razlog sasatnaka je finaliziranje aplikacija za predlaganje projekta u okviru Erasmus plus poziva.

Erasmus Mundus SIGMA Agile program stipendiranja

Obavještavaju se studenti i nastavno osoblje Univerziteta u Bihaću da je 10. februar 2015. godine rok za prijave za stipendiranje po Erasmus Mundus SIGMA Agile programu. Informacije o program dostupne su na internet stranici http://portal.uw.edu.pl/web/sigma/fields-of-study . Napominjemo da pravo prijave imaju studenti dodiplomskih studija koji su završili prvu godinu, zatim studenti drugog ciklusa, diplomanti koji su završili studije na našem univerzitetu ili osoblje Univerziteta. Za osoblje univerziteta postoji mogućnost usavršavanja na master, doktorskim i postdoktorskim studijima, kao i jednomjesečna posjeta jednom od 9 partnerskih EU univerziteta.
Svi kojima je potrebna pomoć sa aplikacijom, prevodom dokumenata, ili odgovor na dodatna pitanja, mogu se javiti u Ured za međunarodnu saradnju Univerziteta u Bihaću ili na mail Dzalila.muharemagic@hotmail.com.
 
Srdačan pozdrav,
 
Džalila Muharemagić
 
Univerzitet u Bihaću
Pape Ivana Pavla II 2/2
Tel. +387 37 222 022
Fax +387 37 222 024
E-mail:
rektorat@unbi.ba
dzalila.muharemagic@unbi.ba
www.unbi.ba

KONKURS za izbor u zvanje

Dokument pogledati/preuzeti ovdje

KONKURS za izbor u zvanje

Dokument konkursa možete pogledati/preuzeti ovdje

Održan sastanak direktora JPK „Komrad“ Bihać i Dekana Biotehničkog fakulteta sa saradnicima

U cilju kvalitetne implementacije projekta „Uspostavljanje kapaciteta selekcije otpada“, koju implementira Biotehnički fakultet, na prijedlog Dekana i ostalih učesnika na projektu, 08. 12. 2014. godine održan je sastanak na kojem su prisustvovali direktor JKP-a „Komrad“ u Bihaću g-din Hadis Jusić, te stručni saradnik, g-din Muharem Veladžić.

Program razmjene Erasmus Mundus SIGMA Agile

Obavještavaju se studenti i osoblje fakulteta da će se u ponedjeljak, 15. Decembra 2014. Godine u 11h u amfiteatru Ekonomskog fakulteta održati info dan o programu razmjene Erasmus Mundus SIGMA Agile. Ovaj program omogućuje razmjenu sa 9 univerziteta EU i pruža mogućnosti za studente, ali i nastavno i administrativno osoblje Univerziteta u Bihaću.
Projektom je omogućeno 150 stipendija za sve troškove za studente, istraživače, akademsko i administrativno osoblje iz partnerskih univerziteta, među kojima je i Univerzitet u Bihaću, za posjete partnerskim univerzitetima EU (9 partnera – Univerzitet u Varšavi, Univerzitet u Milanu, Univerzitet Nova iz Lisabona, City Univerzitet iz Londona, Humbolt Univerzitet iz Berlina,  Laapeernanta Univerzitet za tehnologiju iz Finske, Twente Univerzitet iz Nizozemske, Univerzitet u Salzburgu i Pompeu Fabra Univerzitet iz Barcelone.
 
U toku info dana zainteresiranima će biti predstavljen projekat, EU partneri, mogućnosti i način prijave, te odgovori na sva ostala pitanja vezana za projekat.
 
Univerzitet u Bihaću
Pape Ivana Pavla II 2/2
Tel. +387 37 222 022
Fax +387 37 222 024
E-mail: rektorat@unbi.ba
dzalila.muharemagic@unbi.ba
www.unbi.ba

Na Biotehničkom fakultetu obilježen zvanični početak rada edukacijskog biljnog uređaja u okviru projekta „Ekoremedijacija u cilju zaštite okoliša i razvoja USK-a“

U sklopu projekta „Ekoremedijacija u cilju zaštite okoliša i razvoja Unsko-sanskog kantona“ 28.11.2014. na području Biotehničkog fakulteta u Bihaću obilježen je zvanični početak rada prvog edukacijskog biljnog uređaja za prečišćavanje otpadnih voda. Ovaj biljni uređaj jedinstven je u BiH, ali i šire. Dr.sc. Jasmina Ibrahimpašić, docentica sa Biotehničkog fakulteta, istaknula je da se radi o eksperimentalnom biljnom prečistaču koji će služiti za prečišćavanje otpadnih voda Biotehničkog fakulteta.

Dan državnosti

Povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, utorak, 25.11.2014. godine je neradni dan. Osim toga, po osnovu obavijesti Ministarstva obrazovanja, nauke,kulture i sporta, i ponedjeljak, 24.11. 2014. godine je neradni dan, za koji treba da se izvrši nadoknada nastave.

 

Otpočeli radovi na izgradnji biljnog prečistača otpadnih voda na lokaciji nastavnog centra „Grmeč“

Dana 28. oktobra 2014. godine na lokaciji nastavnog centra „Grmeč“ otpočeli su radovi na izgradnji biljnog prečistača otpadnih voda iz objekta Laboratorija. Ovom činu pored predstavnika Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK-a i implementatora projekta firme Limnos iz Ljubljane, prisustvovali su i predstavnici akademske zajednice, općina Unsko-sanskog kantona, studenti  i drugi uzvanici i gosti.

Na Biotehničkom fakultetu održan radni sastanak na temu realizacije projekta „Ekoremedijacija za zaštitu okoline i razvoj USK“

Dana 22.10.2014. godine u prostorijama dekanata Biotehničkog fakulteta održan je radni sastanak na temu analize stepena realizacije  projekta „Ekoremedijacija za zaštitu okoline i razvoj Unsko-sanskog kantona“, aktivnosti oko izgradnje biljnog prečistača na lokaciji nastavnog centra „Grmeč“ i održavanje seminara na temu integracije „ekoremedijacije“ u obrazovanju.

Raspored nastave i vježbi Prehrambeni odsjek

Dokument pogledati/preuzeti ovdje

Raspored nastave i vježbi Šumarstvo

Dokumente pogledati/preuzeti ovdje

Konkurs za izbore u zvanja

Dokument konkursa pogledati/preuzeti ovdje

Obavijest

UNIVERZITET U BIHAĆU
BIOTEHNIČKI FAKULTET BIHAĆ
Na osnovu člana 107. Statuta Univerziteta u Bihaću, dekan Biotehničkog fakulteta

PONIŠTAVA PONOVLJENI KONKURS/NATJEČAJ
za izbor u zvanja i angažman nastavnika i saradnika
na Univerzitetu u Bihaću
u akademskoj 2014/2015. godini

objavljen u dnevnim novinama ''OSLOBOĐENJE'', dana 21.09.2014. godine, u dijelu koji se odnosi na izbore u zvanja nastavnika i saradnika.

Dekan Biotehničkog fakulteta :dr.sc. Halid Makić, van.prof.
Broj: 03-2172/2014
                    

Obavijest o podjeli indexa

Obavještavaju se studenti I GODINE svih smjerova Biotehničkog fakulteta da će se podjela indexa obaviti u srijedu 08.10.2014. godine, s početkom u 9h.

Oktobarski ispitni rok

Dokument preuzeti ovdje

Ponovljeni konkurs nastavnici i saradnici

PONOVLJENI KONKURS/NATJEČAJ
za izbor u zvanja i angažman nastavnika i saradnika na Univerzitetu u Bihaću u akademskoj 2014/2015. godini

Dokument pogledati/preuzeti ovdje

 

Obavijest

Obavještavaju se kandidati koji su izvršili predaju dokumenta u I i II prijemnom roku na Biotehničkom fakultetu, Univerziteta u Bihaću, da će se upis u I godinu studija na svim odsjecima obaviti u periodu od 22.09 – 26.09.2014. godine, u vremenu od 1000-1200 h.
 
Za više godine studije (II,III,IV), i obnove upis će se obaviti u periodu od 29.09-03.10.2014.godine, u vremenu od 1000-1200 h.

Konkurs (drugi upisni krug)

Dokument pogledati / preuzeti ovdje

Obavijest o terminima polaganja usmenog dijela ispita

Dokument pogledati/preuzeti ovdje

Preliminarna rang lista kandidata za upis

Dokument pogledati / preuzeti ovdje

OBAVIJEST

Ovim putem obavještavamo da će se i dana 12.07.2014. godine (subota) vršiti prijem dokumenata po raspisanom Konkursu/natječaju za upis studenata na I godinu prvog ciklusa studija na Biotehničkom fakultetu Univerziteta u Bihaću.

Obavijest o upisu

Dokument pogledati / preuzeti ovdje

Konkurs za upis u I godinu I ciklusa studija za akademsku 2014-2015

Dokument pogledati/preuzeti ovdje

konkurs za izbor nastavnika i saradnika za 2014/2015

Dokument pogledati/preuzeti ovdje

Konkur za izbor dekana BTF-a

Konkurs možete pogledati / preuzeti ovdje

Obavijest o odbrani magistarskog rada

Dipl.ing. prehrambene tehnologije Mirsada Ćehajić, branit će dana 27.06.2014. godine (Petak) u 1000 sati magistarski rad na temu ''Uticaj hranidbe koka nesilica na smanjenje razine holestorola u žumancetu jajeta'', na Biotehničkom fakultetu Univerziteta u Bihaću.
Odbrana magistarskog rada je javna.

Održan 2. naučno-stručni skup sa međunarodnim učešćem

Održan 2. naučno-stručni skup sa međunarodnim učešćem
„5. juni – Svjetski dan zaštite okoliša“

U srijedu i četvrtak, 4. i 5. juna 2014. godine, održan je 2. naučno-stručni skup sa međunarodnim učešćem „5. juni – Svjetski dan zaštite okoliša“.
Skup je održan u Bihaću, u organizaciji Biotehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću, Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša, te ŠPD „Unsko-sanske šume“ d.o.o. Bosanska Krupa.

Otvoren 2. naučno-stručni skup sa međunarodnim učešćem

Otvoren 2. naučno-stručni skup sa međunarodnim učešćem
„5. juni – Svjetski dan zaštite okoliša“

U srijedu, 4. 6. 2014. godine, svečano otvoren 2. naučno-stručni skup sa međunarodnim učešćem „5. juni – Svjetski dan zaštite okoliša“. Skup se održava u Bihaću, u organizaciji Biotehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću, Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša, te ŠPD „Unsko-sanske šume“ d.o.o. Bosanska Krupa.

BTF naučno- stručni skup

Biotehnički fakultet, Univerziteta u Bihaću u suradnji sa Ministarstvom za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona i  ŠPD Unsko- sanske šume i ove godine organizira sad već tradicionalni  Drugi naučno-stručni skup ''5. juni-Svjetski dan zaštite okoliša'', sa međunarodnim učešćem.
Učešće na Simpoziju uzet će eminentni stručnjaci iz navedenih oblasti.

Obavijest o održanom 5. Međunarodnom simpoziju o održivom razvoju (ISSD2014) u Sarajevu (BiH)

Dokument pogledati - preuzeti ovdje

Prezentacija stipendija Njemačke agencije za akademske razmjene

Pozivaju se svi zainteresirani studenti i nastavnici da 23. maja 2014. godine u 11h prisustvuju prezentaciji stipendija njemačke Agencije za akademske razmjene DAAD koja će se održati u amfiteatru Pravnog fakulteta Univerziteta u Bihaću. Studenti i nastavnici će imati priliku i da održe individualne konsultacije sa organizatorima i lično se upoznaju s mogućnostima apliciranja na stipendije. Njemačka agencija za akademsku razmjenu DAAD je najveća svjetska organizacija koja financira međunarodnu razmjenu studenata i istraživača, a ovaj put svoju ponudu žele promovisati među studentima i osobljem Univerziteta u Bihaću, kako bi olakšali i potaknuli razmjenu i mobilnost studenata i osoblja. Detalje o Agenciji možete pronaći ovdje.

Biotehnički fakultet posjetio prof.dr. Orhan kurt, Dekan Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta Ondokuz Mayis, Turska

Dana 09.05.2014. godine na Biotehničkom fakultetu, Univerziteta u Bihaću u okviru programa MEVLANA razmjene nastavnog osoblja između Republike Turske i Bosne i Hercegovine, gostovao je prof.dr. Orhan Kurt, dekan Poljoprivrednog fakulteta iz turskog grada Samsuna.

Obavijest o odbrani magistarskog rada

Pogledati - pročitati ovdje - pdf format

Predavanje ˝Tehnologija uzgoja perspektivnih voćnih vrsta iz grupe jagodastog voća˝.

U okviru razvoja Botaničke bašte i nastavnog centra Kampusa Univerziteta u Bihaću, dana 09.04.2014. godine u prostorijama Biotehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću je održano predavanje na temu ˝Tehnologija uzgoja perspektivnih voćnih vrsta iz grupe jagodastog voća˝. Predavači Doc.dr. Azra Skender i Msc. Dinko Bećirspahić su prisutne upoznali sa tehnologijom gajenja aronije i perspektivom gajenja ove cijenjene voćne vrste.

Obavijest

Poštovane kolegice i kolege,

izuzetna nam je čast i zadovoljstvo pozvati Vas na Drugi naučno-stručni skup ''5. juni-Svjetski dan zaštite okoliša'', koji organizira Biotehnički fakultet, Univerziteta u Bihaću u suradnji sa Ministarstvom za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona i  ŠPD Unsko- sanske šume.

Program skupa pogledajte ovdje - PDF format

 

Dear colleagues,

it is our privilege and pleasure to invite you to the 2nd Scientific Conference „June 5 – World Environment Day“, organized by the Faculty of Biotechnical Sciences of the University of Bihać in cooperation with the Ministry of Construction, Urban Development and Environmental Protection of Una-Sana Canton and Forest Management Company.

The conference program is available here - PDF format

 

NA BIOTEHNIČKOM FAKULTETU ODSJEK ZAŠTITA OKOLIŠA

BIHAĆ, 23. februara - Biotehnički fakultet u Bihaću posljednjih godina učestvuje u različitim projektima, radeći  na konstantnom napretku plana i programa ove ustanove.

Tako je prije nekoliko dana uveden Odsjek zaštite okoliša, koji je do sada egzistirao kao smjer.

Naime, Kantonalno ministarstvo obrazovanja u saradnji sa osnivačima Biotehničkog fakulteta donijelo je odluku da se na ovom fakultetu uvede spomenuti odsjek, koji je do sada radio kao smjer u prehrambenoj tehnologiji.

Od iduće akademske godine svi studenti koji budu upisivali ovaj fakultet imat će priliku upisati novi Odsjek zaštita okoliša. Ova novina na Biotehničkom fakultetu svakako će najviše koristiti studentima, koji će kroz ovaj odsjek imati priliku proširiti svoje znanje, ali i pronaći bolji posao.

Biotehnički fakultet u Bihaću odlučio se za uvođenje novog odsjeka zbog prepoznatljivosti u okruženju, te kako bi osavremenio i unaprijedio postojeći plan i program.

Obavijest o odbrani doktorske disertacije

Dokument sa obavijesti možete pogledati / preuzeti ovdje

Obavijest

Dipl.ing. poljoprivrede Tea Ajdinović, branit će dana 05. marta 2014. godine (srijeda) u 11:00 magistarski rad na temu ''Komparativna analiza pomoloških i antioksidativnih svojstava aktuelnih sorti i samoniklih vrsta jagode i kupine'', na Biotehničkom fakultetu Univerziteta u Bihaću.
Odbrana magistarskog rada je javna.

Biotehnički fakultet nabavio opremu za sigurnost rada u laboratoriji

Postoje li rizici za sigurnost i zdravlje studenta i uposlenih u laboratoriji, hoće li se danas neko ozlijediti dok se rade vježbe, hoće li i kakve posljedice višegodišnji rad ostaviti na zdravlje studenta i uposlenih, jesmo li sigurni dok radimo u laboratoriju. To su pitanja za koja sebi moramo svakodnevno postaviti, ali ne da bi zastrašili bilo koga, već da pokažemo da smo svjesni rizika koji postoji u laboratoriji. I stoga smo se opredijelili za slijedeći cilj:
„Potpuno ukloniti rizike rada u laboratoriju ili ih barem smanjiti na prihvatljivu razinu“.

Poziv za prijavu radova

CALL FOR ABSTRACTS

Innvitation letter - PDF format


The 5th International Symposium on Sustainable Development [ISSD 2014]
'Biotechnology for Sustainable Development'
May 15-18, 2014 - Sarajevo, Bosnia and Herzegovina
http://issd.ibu.edu.ba

Abstract Submission Deadline: 28th March 2014

Obavijest o odbrani doktorske disertacije

Obavijest možete pročitati ovdje

Posjeta meteorološkoj stanici Bihać

Dana 31.10.2013. godine studenti Biotehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću zajedno sa predmetnom asistenticom mr.sc. Fatimom Muhamedagić bili su u stručnoj posjeti meteorološkoj stanici Bihać smještenoj u Borićima. Cilj posjete je važnost praćenja vrijednosti abiotičkih ekoloških faktora a prije svega klimatskih kao što su: temperatura; relativna vlažnost zraka; količina oborina; jačina, smjer i učestalosti vjetra; atmosferski pritisak i dr. u cjelokupnom sistemu ekološkog monitoringa.

Konkurs za dodjelu stipendije "Adil Zulfikarpašić"

Dokument možete pogledati / preuzeti ovdje

Odbrana magistarskog rada

U prostorijama Biotehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću je u četvrtak, dana 24.10.2013. godine sa početkom u 1100 sati, upriličena svečanost odbrane magistarskog rada kandidatkinje, dipl.ing.poljoprivrede Dervišević Selme.

Podjela indexa

Na Biotehničkom fakultetu, u ponedjeljak 07.10.2013. godine, održana je podjela indeksa za buduće studente

Obavijest

OBAVJEŠTAVAJU SE STUDENTI BIOTEHNIČKOG FAKULTETA DA JE SUBOTA 19.10.2013. GODINE RADNA.

NASTAVA SE IZVODI PO RASPOREDU OD PONEDJELJKA.

 

Obavijesti

UNIVERZITET U BIHAĆU                            Broj: 03-1424/2013
BIOTEHNIČKI FAKULTET                        Bihać: 10.10.2013. godine

    Na osnovu člana 234. Statuta Univerziteta u Bihaću i Odluke rektora Univerziteta u Bihaću (broj: 02-4323/2013 od 09.09.2013. godine), Biotehnički fakultet Univerziteta u Bihaću, daje slijedeću

O B A V I J E S T

    Dipl.ing.prehrambene tehnologije Boja Malik, branit će dana 31.10. 2013. godine (četvrtak) u 1100 magistarski rad na temu ''Uticaj ishrane kokoši nosilica na masnokiselinski sadržaj lipida u žumancetu jajeta'' na Biotehničkom fakultetu Univerziteta u Bihaću.
    Odbrana magistarskog rada je javna.
_____________________________________________________________________________________________________________

UNIVERZITET U BIHAĆU                            Broj: 03-1425/2013
BIOTEHNIČKI FAKULTET                        Bihać: 10.10.2013. godine

    Na osnovu člana 234. Statuta Univerziteta u Bihaću i Odluke rektora Univerziteta u Bihaću (broj: 02-4323/2013 od 09.09.2013. godine), Biotehnički fakultet Univerziteta u Bihaću, daje slijedeću

O B A V I J E S T

    Dipl.ing.prehrambene tehnologije Hodžić Sebila, branit će dana 07.11.2013. godine (četvrtak) u 1100 magistarski rad na temu ''Mogućnosti optimizacije procesa termičke obrade kod proizvodnje suhomesnatih proizvoda u kontrolisanim uslovima'' na Biotehničkom fakultetu Univerziteta u Bihaću.
    Odbrana magistarskog rada je javna.

Obavijesti

UNIVERZITET U BIHAĆU                            Broj: 03-1421/2013
BIOTEHNIČKI FAKULTET                        Bihać: 10.10.2013. godine

    Na osnovu člana 234. Statuta Univerziteta u Bihaću i Odluke rektora Univerziteta u Bihaću (broj: 02-4323/2013 od 09.09.2013. godine), Biotehnički fakultet Univerziteta u Bihaću, daje slijedeću
O B A V I J E S T

    Dipl.ing. poljoprivrede Dervišević Selma, branit će dana 24.10.2013. godine (četvrtak) u 1100 magistarski rad na temu ''Utjecaj organskih, mineralnih i mikrobioloških gnojiva na kvalitet vlakana lana'' na Biotehničkom fakultetu Univerziteta u Bihaću.
    Odbrana magistarskog rada je javna.
______________________________________________________________________________________________________________

UNIVERZITET U BIHAĆU                            Broj: 03-1422/2013
BIOTEHNIČKI FAKULTET                        Bihać: 10.10.2013. godine

    Na osnovu člana 234. Statuta Univerziteta u Bihaću i Odluke rektora Univerziteta u Bihaću (broj: 02-4323/2013 od 09.09.2013. godine), Biotehnički fakultet Univerziteta u Bihaću, daje slijedeću
O B A V I J E S T

    Dipl.ing. prehrambene tehnologije Ćehić Fuad, branit će dana 28.10.2013. godine (ponedjeljak) u 1100 magistarski rad na temu ''Uticaj visoko energetskih nutrijenata u smjesi za tov brojlera na sadržaj i kvalitetu proteina u bijelom mesu brojlera'' na Biotehničkom fakultetu Univerziteta u Bihaću.
    Odbrana magistarskog rada je javna.
_________________________________________________________________________________

UNIVERZITET U BIHAĆU                            Broj: 03-1423/2013
BIOTEHNIČKI FAKULTET                        Bihać: 10.10.2013. godine

    Na osnovu člana 234. Statuta Univerziteta u Bihaću i Odluke rektora Univerziteta u Bihaću (broj: 02-4323/2013 od 09.09.2013. godine), Biotehnički fakultet Univerziteta u Bihaću, daje slijedeću
O B A V I J E S T

    Dipl.ing. prehrambene tehnologije Hrnjica Damir, branit će dana 30.10.2013. godine (srijeda) u 1100 magistarski rad na temu ''Određivanje koncentracije 4,4'–dihidroksi–2,2-difenilpropana (Bisfenola A) u prehrambenim proizvodima pomoću HPLC metode'' na Biotehničkom fakultetu Univerziteta u Bihaću.
    Odbrana magistarskog rada je javna.

Raspored predavanja i vježbi - poljoprivredni odsjek

Dokument pogledati / preuzeti ovdje

Raspored predavanja i vježbi - prehrambeni odsjek

Dokument pogledati / preuzeti ovdje

Obavijest

Prijem brucoša i podjela indexa na Biotehničkom fakultetu će se održati  u ponedjeljak, 07.10.2013 u 10h, u prostorijama fakulteta.

 

Konkurs/Natječaj za angažman nastavnika

Dokument pogledati / preuzeti ovdje

Ponovljeni konkurs za nastavnike i saradnike

Dokument možete pogledati/preuzeti ovdje

OBAVIJEST ZA UPIS

Upis kandidata koji su položili prijemni ispit i time stekli potrebne uslove za upis u prvu godinu dodiplomskog studija na Biotehnički fakultet Univerziteta u Bihaću u akademskoj 2013/14 godini, počinje dana 11.09.2013. godine u terminu

 
od 10:00 do 12:00 sati

 
svakim radnim danom u prostorijama studentske službe Fakulteta.

 

Prilikom upisa, kandidati moraju donijeti ljekarsko uvjerenje i dvije slike, te će u Studentskoj službi moći dobiti gotove uplatnice, gdje će na ime upisa uplatiti:

1.   a) redovni studenti .....................................  200,00 KM

b) redovni – samofinansirajući studenti ..... 800,00 KM

2.   indeks ...........................................................  25,00 KM

3.   upisni materijal ............................................. 20,00 KM

 

NAPOMENA: Upis za studente koji upisuju naredne godine studija, kao i studenti koji upisuju ponovno godinu, počinju od 23.09.2013. godine u istom terminu kako je gore naznačeno.

Studentska služba Fakulteta

Rang liste prijemnog ispita 04.09.2013

Dokument pogledati / preuzeti ovdje

NAPOMENA: Postoji još slobodnih mjesta za upis u I (prvu) godinu studija na Biotehničkom fakultetu Univerziteta u Bihaću

Rezultati prijemnog ispita

OBAVIJEST

OBAVIJEST

o popuni slobodnih – upražnjenih mjesta na svim smjerovima za upis u I (prvu) godinu studija na Biotehničkom fakultetu Univerziteta u Bihaću, kako slijedi:

 

 

SMJER:

Organska poljoprivreda

REDOVNI STUDIJ

 

PARALELNI – SAMOFINANSIRAJUĆI STUDIJ

38  slobodnih mjesta

 

10  slobodnih mjesta

 

SMJER:

Opšti

REDOVNI STUDIJ

 

PARALELNI – SAMOFINANSIRAJUĆI STUDIJ

16  slobodnih mjesta

 

10 slobodnih mjesta

 

SMJER:

Prehrambena tehnologija

REDOVNI STUDIJ

 

PARALELNI – SAMOFINANSIRAJUĆI STUDIJ

8 slobodnih mjesta

 

10 slobodnih mjesta

 

SMJER:

Zaštita okoliša

REDOVNI STUDIJ

 

PARALELNI – SAMOFINANSIRAJUĆI STUDIJ

32 slobodnih mjesta

 

10 slobodnih mjesta

 

Svi zainteresirani kandidati mogu dostaviti potrebnu dokumentaciju u periodu od 15.08. do 02.09.2013. godine svakim radnim danom u terminu od 900 – 1300 u prostorijama studentske službe Biotehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću (Kampus Grmeč).

Kandidati koji nisu položili prijemni ispit u prethodnom roku, trebaju se ponovo javiti kako bi polagali samo onaj predmet koji nisu položili.

Prijemni ispit za popunu navedenih mjesta za upis na I godinu studija će se održati dana      04. 09.2013. godine  sa početkom od:

                                                         0900sati........................ za predmet Hemija,

                                                         1000 sati......................  za predmet Biologija i

                                                         1100 sati .......................za predmet Matematika  

 

Zainteresirani kandidati trebaju priložiti slijedeće dokumente:

  1. zahtjev za upis u kome je tačno naznačen fakultet/VŠ i odsjek na koji konkuriše,
  2. originalne svjedodžbe o završenim razredima srednje škole završene u BiH u četverogodišnjem trajanju, odnosno odgovarajuća nostrificirana dokumenta za kandidate koji srednju školu nisu završili u BiH,
  3. originalnu diplomu o završenoj srednjoj školi,
  4. izvod iz matične knjige rođenih (ne stariji od 6 (šest) mjeseci),
  5. druga dokumenta relevantna za utvrđivanje broja bodova po kriterijima.

Sve potrebne informacije po osnovu ove obavijesti možete dobiti na broj telefona 037/228-059 ili na WEB stranici Biotehničkog fakulteta www.btf.unbi.ba.

 

REZULTATI PRIJEMNOG ISPITA NA STRANICI BIOTEHNIČKOG FAKULTETA BITI ĆE OBJAVLJENI U NEDJELJU 14.07.2013. GODINE.  IZ TEHNIČI RAZLOGA NISMO PRIJE MOGLI STAVITI NA STRANICU.  (ISTE MOŽETE NAĆI IZVJEŠENE NA ZGRADI FAKULTETA) HVALA NA RAZUMIJEVANJU!

Odbrana magistarskog rada Alibabić Fanite

U prostorijama Biotehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću je u srijedu, dana 26.06.2013. godine sa početkom u 1100 sati, upriličena svečanost odbrane magistarskog rada kandidatkinje, dipl.ing.prehrambene tehnologije, Alibabić Fanite.

Konkurs za upis studenata u akademsku 2013/2014. godinu

Odbrana magistarskog rada

UNIVERZITET U BIHAĆU
BIOTEHNIČKI FAKULTET

Na osnovu člana 234. Statuta Univerziteta u Bihaću i Zaključka o izmjenama i dopunama člana 234. Statuta Univerziteta u Bihaću (broj: 06-1090/2012 od 15.03.2012. godine), Biotehnički fakultet Univerziteta u Bihaću, daje slijedeću

O B A V I J E S T

Dipl.ing.prehrambene tehnologije Alibabić Fanita, branit će dana 26. 06. 2013. godine (srijeda) u 1100 magistarski rad na temu ''Analiza odnosa masnih kiselina u fileu divljeg i intenzivno uzgojenog lipljena'' na Biotehničkom fakultetu Univerziteta u Bihaću.
Odbrana magistarskog rada je javna.

POSJETA STUDENATA BIOTEHNIČKOG FAKULTETA U BIHAĆU LOKALITETU HRGAR

Po osnovama dobre i uspješne saradnje na relaciji Univerzitet u Bihaću i ŠPĐ „Unsko-sanske šume“, dana 29. 05. 2013. godine studenti II godine šumarskog odsjeka posjetili su rejon Lipa-Hrgar radi prisustva praktičnoj demostraciji šumskih mehanizovanih  radova na pripremi, sječi, obradi i transportu drvne mase, a u sklopu terenskih vježbi iz kolegija „Mehanizacija u šumarstvu“.

opširnije pogledati ovdje

Prvi naučno –stručni skup 5, Jun -Svjetski dan zaštite okoliša

Dana 04.06.2013.godine u organizaciji Biotehničkog fakulteta, Univerziteta u Bihaću  i Ministarstava za prostorno uređenje i zaštitu okoline USK-a, počeo prvi naučno –stručni skup
5, Jun  -Svjetski dan zaštite okoliša.
Prvi radni dan skupa se odvijao kroz rad tri predviđene sekcije i to :
- Zaštiza  voda
- Zaštita tla i zraka i
- Upravljnje otpadom.

Uvjerenje

Rješenjem Federalnog ministarstva okoliša i turizma (broj: 05-02-23-1587-7/13 od 23.04-2013. godine) Biotehnički fakultet Univerziteta u Bihaću je postao ovlaštena ustanova za izradu studija utjecaja na okoliš i planova aktivnosti.

Pozivnica

Pozivate se da svojim prisustvom uveličate Svečanu promociju diplomanata Biotehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću koja će se održati u subotu 01.06.2013. godine u prostorijama Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću, s početkom u 10.00 sati. Radujemo se Vašem dolasku.

Dekan Biotehničkog fakulteta
Prof.dr. Halid Makić

Stručni skup ''5. Juni – svjetski dan zaštite okoliša''

U dane 04.- 05. juni 2013. godine, Biotehnički fakultet Univerziteta u Bihaću organizira prvi naučno – stručni skup pod nazivom ''5. Juni – svjetski dan zaštite okoliša'' sa međunarodnim učešćem, pod pokroviteljstvom Ministarstava za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoline Unsko-sanskog kantona.

Program skupa odvijat će se u obliku plenarnih predavanja  i kratkih priopćenja.

Predavači  su eminentni  stručnjaci  iz Republike Hrvatske, Srbije,  Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Program Skupa  će se realizirati kroz slijedeće sekcije:

•        Zaštita voda
•        Zaštita Tla i zraka 
•        Upravljanje otpadom
•        Okoliš, hrana i zdravlje

Naučni skup će se održavati u hotelu "Emporium" u Bihaću u navedenim terminima.

Program možete pogledati /preuzeti ovdje

Raspored ispitnih rokova

BOTANIČKA BAŠTA

Dana 15.05.2013.godine  na prostoru Kampusa Univerziteta u Bihaću obilježen je početak radova na uređenju Botaničke Bašte.
Da je riječ o  lijepom i ugodnom sadržaju koji se odlično uklapa u ambijent na kojem je smješten Biotehnički fakultet, uvjerili su se brojni uzvanici tokom obilaska terena.

Dodjela certifikata ISO 9001-2008 Biotehničkom fakultetu u Bihaću

Povodom dodjele certifikata ISO 9001:2008, 13.02.2013. godine je u prostorijama Biotehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću upriličena svečana ceremonija dodjele istog od strane ovlaštene i vodeće certifikacijske kuće u regiji, TÜV Adria iz Sarajeva, koja je provela eksterni audit za dobijanje navedenog certifikata iz oblasti osiguranja kvaliteta u sistemu upravljanja na Biotehničkom fakulteta Univerziteta u Bihaću.

Informacije o projektima

Informacije o projektima Biotehničkog fakulteta u Bihaću

Dokument pogledati /preuzeti ovdje

Konkurs za prijem nastavnika u određeni radni odnos, u sva zvanja

Dokument konkursa možete pogledati/preuzeti ovdje

Konkurs je objavljen 8.3.2013. u novinama "Oslobođenje".

 

 

Posjeta federalnog ministarstva okoliša

Dana 27.02.2013. godine Biotehnički fakultet u Bihaću posjetila je Komisija Federalnog ministarstva okoliša i turizma za utvrđivanje ispunjenosti uvjeta ovlaštenih nosioca Studije o uticaju na okoliš. Nakon stručne provjere kadrova, pregleda i provjere dokumentacije Komisija je, zajedno sa dekanom fakulteta prof.dr. Halidom Makićem i rukovodicem laboratorije mr.sc. Aidom Džaferović, obišla laboratorije te pregledala opremu prema traženoj specifikaciji.

Raspored predavanja i vježbi ljetni semestar

Šumarski odsjek:
I godina
II godina

Poljoprivredni odsjek:
I godina
II i III  godina

Prehrambeni odsjek
I i II godina

Raspored ispitnih rokova za zimski semestar akademske 2012/13 godine i ljetni semestar akademske 2011/12: prehrambena tehnologija i zaštita okoliša

Dokument pogledati / preuzeti ovdje

RASPORED ISPITNI ROKOVA ZA LJETNI SEMESTAR AKADEMSKE 2012/13 GODINE ODSJEK: ŠUMARSKI SMJER

Dokument pogledati/preuzeti ovdje

RASPORED ISPITNI ROKOVA ZA JANUARSKI ISPITNI ROK AKADEMSKE 2012/13 GODINE ODSJEK: ŠUMARSKI SMJER

Dokument pogledati/preuzeti ovdje

RASPORED ISPITNI ROKOVA ZA LJETNI SEMESTAR AKADEMSKE 2012/13 GODINE ODSJEK: POLJOPRIVREDNI

Dokument pogledati/preuzeti ovdje

RASPORED ISPITNI ROKOVA ZA ZIMSKI SEMESTAR AKADEMSKE 2012/13 GODINE ODSJEK: POLJOPRIVREDNI

Dokument pofgledati/preuzeti ovdje

Obavijest

U sklopu programa Erasmus Mundus održaće se prezentacija na temu mogućnosti apliciranja razmjene studenata, istraživača, akademskog i administrativnog osoblja zapadnog Balkana na neke od Univerziteta partnera EU. Stipendija pokriva troškove putovanja, osiguranje, te mjesečnu stipendiju za troškove života.

Detaljnije informacije potražite na  web adresi: www.sigma.uw.edu.pl

Prezentacija će se održati dana 09.01.2013. godine (srijeda) u 12.00h u dnevnom boravku (DB) Biotehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću.
Molimo studente da prisustvuju u što većem broju. Obavezno prisustvo asistenata i viših asistenata.

Stručna posjeta Biotehničkog fakulteta iz Bihaća Univerzitetu u Sloveniji

Dana 29 i 30 novembra tekuće godine predstavnici Biotehničkog fakulteta iz Bihaća na čelu sa dekanom prof.dr. Halidom Makićem u okviru projekta Federalnog ministarstva obrazovanja “Razvoj nastavnih planova i programa drugog ciklusa studija Analiza hrane” posjetili su Biotehnički fakultet, Univetziteta u Ljubljani.

Posjeta Veterinarskom zavodu USK

Studenti Biotehničkog fakulteta, Poljoprivrednog odsjeka dana 28.11. 2012. godine obavili su posjetu Veterinarskom zavodu USK-a u sklopu redovne nastave. Studenti su imali priliku da se upoznaju sa radom institucija ovakve vrste, odnosno radom različitih vrsta laboratorija u okviru samog Veterinarskog zavoda.
Ovom prilikom se zahvaljujemo direktorici Veterinarskog zavoda USK-a Haidi Beganović i uposlenicima Zavoda na ustupanju prostora i vremena prilikom posjete studenata.

dr. sc. Nermin Pračić, docent
mr.sc. Mujić Emir, viši asistent

Posjeta meteorološkoj stanici Bihać

Studenti Biotehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću dana 30.10.2012.godine zajedno sa predmetnim asistenticama mr.sc. Fatimom Muhamedagić  i mr.sc. Vildanom Jogić iz predmeta Ekologija, Uvod u ekologiju i Bioklimatologija, posjetili su Meteorološku stanicu u Boriku – Bihać.

 

 

Redizajn

Poštovani posjetitelji i studenti BTF-a,

izvršen je redizajn portala fakulteta, uz nove mogućnosti u cilju konkretnijeg i lakšeg informiranja o studiju na BTF-u.

O svim novinama ćete biti blagovremeno obaviješteni na portalu.

 

Konkurs u izbore u zvanja

Dokument pogledati / preuzeti ovdje

 

 

 

Konkurs

KONKURS za upis studenata u prvu godinu II ciklusa studija na Biotehničkom fakultetu u Bihaću za akademsku 2012/13 godinu (Master studij)

Dokument pogledajte /preuzmite ovdje

 

Obavijest

Obaviještavaju se studenti I godine Biotehničkog fakulteta u Bihaću da će se svečana podjela indexa održati dana 01.10.2012. godine (ponedjeljak) u prostorijama Biotehničkog fakulteta Kampus Grmeč, s početkom u 9 sati.


Raspored predavanja i vježbi – zimski semestar 2012/2013

  Poljoprivredni odsjek

  Dokument pogledati/preuzeti ovdje

Promjene rasporeda predavanja i vježbi za prvu godinu – zimski semestar 2012/2013

  Prehrambeni odsjek

  Dokument pogledati/preuzeti ovdje

Promjene rasporeda predavanja i vježbi za drugu i treću godinu – zimski semestar 2012/2013

Prehrambeni odsjek

Dokument pogledati/preuzeti ovdje

Projekat „Invertizacija lipljena i pastrmke u Bosni i Hercegovini i Republici Srbiji“

Biotehnički fakultet Univerziteta u Bihaću je dobio odluku o finansiranju naučnoistraživačkih i istraživačko-razvojnih projekata u 2011. godini za aplicirani projekat „Invertizacija lipljena i pastrmke u Bosni i Hercegovini i Republici Srbiji“. Projekat će biti finansiran od strane Federalnog Ministarstva obrazovanja i nauke.  Realizacija projekta započela je prema planiranim aktivnostima 17. septembra 2012. godine.

 

Pratite nas i na:

Kontakt

Unverzitet u Bihaću
Biotehnički fakultet
Luke Marjanovića bb, 77 000 Bihać 
Tel: +387 (37) 22 80 59
Fax: +387 (37) 22 80 57
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
www.btf.unbi.ba