Univerzitet u Bihaću u radnoj posjeti Univerzitetu u Novoj Gorici

Datum kreiranja 20 Mart 2018 Klikova: 357

Dana 15. marta 2018. godine dekan Biotehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću dr. sc. Husein Vilić, docent, sa svojim saradnicima i prorektoricom za finansije i razvoj Univerziteta u Bihaću dr. sc. Jasminom Ibrahimpašić, van. profesor posjetili su Univerzitet u Novoj Gorici.

U ugodnoj radnoj atmosferi koja je trajala nekoliko sati dogovorena su ključna pitanja, koja su bila razlog ove posjete.
Naime, usklađen je i finaliziran Sporazum o suradnji na organizacji zajedničkog dodipomskog studija iz oblasti Zaštite okoliša.
Usklađen je nastavni plan i program prvog ciklusa Fakulteta za znanost u okolju Univerziteta u Novoj Gorici i Zaštite okoliša Biotehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću.
Potpisivanjem ovog Sporazuma studentima koji završe dogovoreni studij pruža se mogućnost ostvarivanja prava na izdavanje dvojnih diploma. 

Drugi dio radnog sastanka odnosio se na zajedničko organiziranje konferencije. Biotehnički fakultet u saradnji sa Ministarstvom za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK-a, već 5 godina organizira Naučno stručni skup„5. Juni, svjetski dan zaštite okoliša“.
Ove godine pridružit će se organizaciji i Univerzitet u Novoj Gorici, a manifestacija će prerasti u Međunarodnu naučno-stručnu konferenciju „5. Juni, svjetski dan zaštite okoliša“.

Pratite nas i na:

Kontakt

Unverzitet u Bihaću
Biotehnički fakultet
Luke Marjanovića bb, 77 000 Bihać 
Tel: +387 (37) 22 80 59
Fax: +387 (37) 22 80 57
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
www.btf.unbi.ba