Modul “informacijska pismenost” alat za pomoć pri pisanju seminarskih i diplomskih radova, te naučno-istraživačkom radu

Datum kreiranja 04 Juli 2015 Klikova: 1205

Kao jedan od ishoda Tempus projekta “Razvoj informacijske pismenosti za cjeloživotno učenje i ekonomiju znanja u zemljama Zapadnog Balkana - RINGIDEA” stvoren je modul za samostalno učenje i vježbu u oblasti informacijske pismenosti. Ovaj modul koristi se za sticanje vještina koje bi studentima, ali i nastavnicima, trebale olakšati pronalaženje relevantnih informacija za pisanje njihovih seminarskih, diplomskih i istraživačkih radova, pružiti im mogućnost za vježbu citiranja različitih izvora u radovima, te za pretraživanje baza podataka. Modul je osmišljen za samostalno učenje, a pristupiti mu se može u svako vrijeme i na svakom mjestu zavisno od potreba korisnika.
Modul “Informacijska pismenost” dostupan je na internet stranici Univerziteta u Bihaću i otvoren je za sve korisnike - http://unbi.ba/images/bosbih_final/bosbih_start.html .
Pozivaju se svi studenti, ali i nastavnici, da pristupe modulu, u sklopu kojeg mogu steći vještine i znanja o najčešćim standardima citiranja, najpristupačnijim bazama podataka i ostalim pitanjima koja su važna za snalaženje i rad u dobu informacija.

Pratite nas i na:

Kontakt

Unverzitet u Bihaću
Biotehnički fakultet
Luke Marjanovića bb, 77 000 Bihać 
Tel: +387 (37) 22 80 59
Fax: +387 (37) 22 80 57
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
www.btf.unbi.ba