Finaliziranje aplikacija za predlaganje projekta u okviru Erasmus plus poziva.

Datum kreiranja 02 Februar 2015 Klikova: 1899

Na Biotehničkom fakultetu Univerziteta u Bihaću 25.01. 2015. god. je održan sastanak na kojem su prisustvovali predstavnici Univerziteta iz Maribora, Univerziteta u Osjeku, Univeziteta u Nitri (Slovačka), Univerziteta u Kragujevcu, Univerziteta Singidunum Beograd, Univerziteta u Novom Sadu, te Univerziteta u Sarajevu i Nezavisnog Univerzitata u Banjaluci. Razlog sasatnaka je finaliziranje aplikacija za predlaganje projekta u okviru Erasmus plus poziva.
Programe: Erasmus+
 Key Action: Cooperation for innovation and the exchange of good parctices
Action:  Capacity-building in the Field of Higher Education 2015
Acttion type: Joint Projects
Call for Proposals 2015: EAC/A04/2014
Pored toga gosti su obišli Fakultet, laboratorije i lokaciju mogućeg ekoremedijacijskog poligona.
Kako je projektom omogućeno, BiH može biti samo partnerska zemlja, tako da je Univerzitet u Bihaću Biotehnički fakultet preuzeo ulogu partnerske zemlje u ovom projektnom prijedlogu. Projekt se odnosi na oblast ekoremedijacije, uvođenje III ciklusa studija na odsjeku zaštita okoliša i jačanje naučno-istraživačkih kapaciteta.
Po istom pozivu Univerzite u Bihaću Biotehnički fakultet je uključen u pripremu još jedne aplikacije kao partnerska zemlja, na projekt iz oblasti jačanja kapaciteta nastavnog osoblja za internacionalizaciju i saradnju kroz poboljšanje jezičkih vještina i upravljanja stranim projektima te korištenje novih ICT tehnologija. Nosilac projekta je Univerzitet u Štipu „Goce Delčev“ Makedonija, a učesnici pored Biotehničkog fakulteta su Univerzitet Istočno Sarajevo, Univerzitet Džemal Bijedić u Mostaru, Visoka Strukovna škola Prokuplje Srbija, kao partnerske zemlje.
Univerzitet Foggy (Italija), Univerzite Murcia (Španija), Tehnički Univerzitet Cartagena (Španija), Akdeniz Univerzitet  Antalija (Turska) u ulozi programskih zemalja.

 

Pratite nas i na:

Kontakt

Unverzitet u Bihaću
Biotehnički fakultet
Luke Marjanovića bb, 77 000 Bihać 
Tel: +387 (37) 22 80 59
Fax: +387 (37) 22 80 57
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
www.btf.unbi.ba