Na Biotehničkom fakultetu održan radni sastanak na temu realizacije projekta „Ekoremedijacija za zaštitu okoline i razvoj USK“

Datum kreiranja 19 Novembar 2014 Klikova: 1507

Dana 22.10.2014. godine u prostorijama dekanata Biotehničkog fakulteta održan je radni sastanak na temu analize stepena realizacije  projekta „Ekoremedijacija za zaštitu okoline i razvoj Unsko-sanskog kantona“, aktivnosti oko izgradnje biljnog prečistača na lokaciji nastavnog centra „Grmeč“ i održavanje seminara na temu integracije „ekoremedijacije“ u obrazovanju.
28.10.2014. utvrđen je kao datum početka izvođenja građevinskih radova, a za izvođača radova odobreno je lokalno građevinsko preduzeće. Radnom sastanku su prisustvovali: Vildana Zulić ispred Kantonalnog Ministrarstva za građenje, prostorno uređenje  i zaštitu okoliša, prof. dr. Danijel Vrhovšek, Anja Potokar, univ. dipl. inž. vod in kom. inž/BSc  i Martin Vrhovšek, univ.dipl.biol./BSc biology iz firme Limnos d.o.o. Ljubljana,  te dekan Biotehničkog fakulteta u Bihaću, prof. dr. Halid Makić, doc. dr. Jasmina Ibrahimpašić i prof. dr. Ifet Šišić, kao članovi stručnog tima ispred Biotehničkog fakulteta u Bihaću.
Biološki prečistač otpadnih voda predstavljat će pilot projekat „ekoremedijacije“, koji će pored praktičnog imati i eksperimentalni karakter, jer će se u isti pored komunalnih voda ispuštati i toksične laboratorijske vode. Takav biljni prečistač će se koristiti u naučnu i edukativnu svrhu, a aktivnosti će  provoditi nastavnici, saradnici i studenti u saradnji sa implementatorima projekta.

Pratite nas i na:

Kontakt

Unverzitet u Bihaću
Biotehnički fakultet
Luke Marjanovića bb, 77 000 Bihać 
Tel: +387 (37) 22 80 59
Fax: +387 (37) 22 80 57
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
www.btf.unbi.ba