BTF naučno- stručni skup

Datum kreiranja 02 Juni 2014 Klikova: 1913

Biotehnički fakultet, Univerziteta u Bihaću u suradnji sa Ministarstvom za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona i  ŠPD Unsko- sanske šume i ove godine organizira sad već tradicionalni  Drugi naučno-stručni skup ''5. juni-Svjetski dan zaštite okoliša'', sa međunarodnim učešćem.
Učešće na Simpoziju uzet će eminentni stručnjaci iz navedenih oblasti. Program skupa odvijat će se u obliku plenarnih predavanja  i kratkih prezentacija, a realizirat će se kroz slijedeće sekcije:
 
- Okoliš, hrana i zdravlje
- Zaštita tla i zraka
- Zaštita voda
- Upravljanje otpadom
- Upravljanje šumama
 
Pored podizanja svijesti ljudi o nužnosti uvrštavanja pitanja zaštite okoliša među goruće probleme današnjice, cilj nam je okupiti organe uprave koji se bave ovom problematikom i eminentne stručnjake iz zemlje i regiona koji ćer prezentirali najnovija dostignuća u oblasti upravljanja i ponuditi tehnološka rješenja. Naučno-stručni skup ima za cilj ocjenu stanja i mogućnost preporuka smjernica poželjnih ekonomskih, socijalnih i okolišno održivih, a u praksi provodljivih tehnoloških rješenja koja uključuju zaštitu tla, vode, zraka i agrobiodiverziteta.
Pozivnicu možete pogledati/preuzeti ovdje a program skupa ovdje

Pratite nas i na:

Kontakt

Unverzitet u Bihaću
Biotehnički fakultet
Luke Marjanovića bb, 77 000 Bihać 
Tel: +387 (37) 22 80 59
Fax: +387 (37) 22 80 57
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
www.btf.unbi.ba