Studijska posjeta Univerzitetu u Northemptonu Engleska

Datum kreiranja 30 April 2014 Klikova: 2232

U okviru Tempus projekta pod nazivom '' Bosnia and Herzegovina Qualification Framework for Higher Education'' (BHQFHE), vanredna profesorica, Azra Beciraj sa Biotehničkog fakulteta boravila je u studijskoj posjeti od 23. do 26. aprila na Univerzitetu u Northemptonu u Engleskoj. Osnovni cilj projekta je podržati strukturalne reforme sistema visokog obrazovanja u BiH, čime se podupire razvoj kvalifikacijskog okvira BiH za visoko obrazovanje (BHQFHE) u skladu s nacionalnim prioritetima i njegova provedba na različitim institucionalnim razinama. Projekt će pružiti modele za punu formalnu provedbu BHQFHE na institucionalnoj razini  po svim kriterijima i postupcima Europskog kvalifikacijskog okvira.
Tokom trodnevnog workshopa učesnici projekta sa svih javnih Univerziteta u BiH i Agencija za Visoko obrazovanje ima li su priliku da se  kroz prezentacije i rad u grupama upoznaju sa iskustvima   istaknutih profesora sa Univerziteta u Northempton i da steknu znanja:
-    za  stvaranje modela kvalifikacijskog okvira i razvoja osnove u sektorskom nivou,
-    jačanje kapaciteta visokškolskih ustanova,
-    razvoj modela za implemenatciju kvalifikacijskog okvira na nivou studijskih programa i pilot projekata na visokoškolskim ustanovama,
-    samo-certificiranje kvalifikacijskog okvira u BiH.
Nakon zavrsenog workshopa ucesnicima su dodjeljeni certifikati o stečenim znanjima i vjestinama.

 

 

Pratite nas i na:

Kontakt

Unverzitet u Bihaću
Biotehnički fakultet
Luke Marjanovića bb, 77 000 Bihać 
Tel: +387 (37) 22 80 59
Fax: +387 (37) 22 80 57
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
www.btf.unbi.ba