Stručna posjeta Biotehničkog fakulteta iz Bihaća Univerzitetu u Sloveniji

Datum kreiranja 10 Decembar 2012 Klikova: 3093

Dana 29 i 30 novembra tekuće godine predstavnici Biotehničkog fakulteta iz Bihaća na čelu sa dekanom prof.dr. Halidom Makićem u okviru projekta Federalnog ministarstva obrazovanja “Razvoj nastavnih planova i programa drugog ciklusa studija Analiza hrane” posjetili su Biotehnički fakultet, Univetziteta u Ljubljani.
Dekan Biotehničkog fakulteta, Univerziteta u Bihaću prof.dr. Halid Makić izrazio je svoje zadovoljstvo posjetom ovog fakultet  koji raspolaže s moderno opremljenim amfiteatrima i nizom laboratorija koji omogućavaju sticanje praktičnog znanja i vještina iz hemije, biologije, mikrobiologije, genetike, biotehnologije, nauke o prehrani, tehnologije vina, mesa, mlijeka, primjene savremenih instrumentalnih tehnika u analizi hrane, senzorske analize i cijelog niza drugih disciplina potrebnih za cjelovito obrazovanje stručnjaka u navedenim područjima
Posjeta je bila radno-konsultativnog karaktera i predstavnici oba fakulteta razmijenili su iskustva i upoznali se sa organizacijom i načinom rada, rezultatima dosadašnjih aktivnosti na unapređenju planova i programa te usklađivanju sa bolonjskim procesom. Posjeta je ujedno bila i prilika da se učine konkretni kontakti na uspostavi međusobne suradnje između ove dvije institucije.
U skladu sa programom studijske posjete obavljene su sve predviđene aktivnosti. Osim toga, u toku posjete, dogovorena je saradnja na zajedničkim međunarodnim projektima, angažman nastavnika na oba ciklusa studija te mogućnost korištenja laboiratorijske opreme za izradu magistarskih radova i doktorskih disertacija uposlenika Biotehničkog fakulteta iz Bihaća. Također uspostavljeni direktni kontakti sa osobljem Biotehničkog fakulteta u Ljubljani olakšati će buduću saradnju. Organizacija i prijem od strane predstavnika BTF-a u Ljubljani bili su na izuzetno visokom nivou.
Ovo je još jedan pokazatelj uspješne saradnje Biotehničkog fakulteta u Bihaću sa srodnim fakultetima u okruženju sa kojima planira u budućnosti saradnju i dalje provoditi i unapredjivati.

 

 

Pratite nas i na:

Kontakt

Unverzitet u Bihaću
Biotehnički fakultet
Luke Marjanovića bb, 77 000 Bihać 
Tel: +387 (37) 22 80 59
Fax: +387 (37) 22 80 57
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
www.btf.unbi.ba