Posjeta šumarskom institutu Jastrebarsko

Datum kreiranja 29 Januar 2014 Klikova: 3449

U petak (24.01.2014 godine) studenti Biotehničkog fakulteta, smjer Šumarstvo II i III godine su boravili u posjetu Hrvatskom šumarskom institutu u Jastrebarskom. Ova jednodnevna stručna ekskurzija se sastojala u posjeti rasadnika i ostalih popratnih sadržaja koje Hrvatski šumarski institut u Jastrebarskom posjeduje. Domaćini koji su dočekali studente bili su prof. dr. Tomislav Dubravac, predmetni profesor na predmetu Sjemenarstvo i rasadnicka proizvodnja, te doc. dr. Jasnica Medak, profesorica na predmetu Dendrologija.
Studenti su u institutu imali priliku da se upoznaju sa raznim uređajima koji služe za čišćenje, sušenje, ispitivanje i pripremu sjemena. U skopu Instituta je i gen banka, što su studenti također imali priliku pogledati.
U sklopu Instituta postoji i veliki rasadnik, sa velikim i raznolikim sadnim materijalom, pripremljenim u sklopu rasadnika.
Hrvatski šumaraski institut svake godine održava tzv. "Dane otvorenih vrata", pa su tom prilikom pozvali studente da  se pridruže u maju ove godine i budu ponovo gosti Instituta.
Nadamo se da će se uspjeti organizirati još jedan ovakav posjet, koji je u svakom slučaju bio jedno divno iskustvo za studente.

Pratite nas i na:

Kontakt

Unverzitet u Bihaću
Biotehnički fakultet
Luke Marjanovića bb, 77 000 Bihać 
Tel: +387 (37) 22 80 59
Fax: +387 (37) 22 80 57
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
www.btf.unbi.ba