Posjeta studenata prašumi "LOM"

Datum kreiranja 29 Januar 2014 Klikova: 3655

Dokaz da je aktiviranje smjera Šumarstva na Biotehničkom fakultetu bio pravi korak se potvrđuje iz dana u dan. Jedan od dokaza je svakakoje  i suradnja Fakulteta sa ŠPD „UNSKO SANSKE ŠUME“  Bosanska Krupa, gdje studenti Šumarskog smjera uz profesore i asistente obavljaju i terensku nastavu. 
Tako su studenti trece godine smjer šumarstvo dana 22.01.2014 godine  imali priliku na terenskoj nastavi da nauče nešto više iz svoje branše.
Terenska nastava  se sastojla u posjeti zastićenog područja prašume "LOM". Navedena prašuma se nalazi na području općine Bosanski Petrovac. Organizator terenske nastave je bio mr. sc. Haris Mešić, viši ass. na predmetu Ekoloske osnove šumskih zajednica, u okviru kojeg je i održana nastava. Studente je u prašumi dočekao i Upravnik Petrovačke Šumarije mr. sc. Sabahudin Solakovic, koji je upriličio i prikladan govor, u kojem su studenti mogli čuti dosta zanimljivih i korisnih stvari o navedenom prašumskom rezervatu, kao i tenički direktor ŠPD „UNSKO SANSKE ŠUME“  mr. sc. Fadil Šehić, koji  je iz svog dugogodišnjeg iskustva govorio o ovom prašumskom rezervatu.


Nakon razgledanja i upoznavanja sa najvećim i najdebljim stablima, za studente je upriličen i ručak, te druženje. Studentima i uposlenicima  Šumarije su se pridruzili i Dekan prof. dr. Halid Makić, Prodekan za nastavu prof. dr. Osman Perviz, te voditelji odsjeka.

Pratite nas i na:

Kontakt

Unverzitet u Bihaću
Biotehnički fakultet
Luke Marjanovića bb, 77 000 Bihać 
Tel: +387 (37) 22 80 59
Fax: +387 (37) 22 80 57
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
www.btf.unbi.ba