Studenti Biotehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću učestvovali u Naučno – istraživačkom kampu za mlade (NIK3)

Drugi dio Naučno-istraživačkog kampa za mlade NIK3 održan je u Prijedoru od 05. do 07.04.2019. godine. Kamp je  realiziran u okviru projekta „Naučno-istraživački kamp za mlade“ koga finansira Ambasada SAD u Sarajevu, a sa sadržajima i aktivnostima koji promovišu međuetničku saradnju mladih u Bosni i Hercegovini. Projekt je organizovao konzorcijum organizacija, a Biotehnički fakultet je partnerska organizacija od samog početka projekta. Pod mentorstvom univerzitetskih profesora i asistenata mladi su u okviru kampa imali trodnevne aktivnosti u vidu radionica, debate, večer poezije, kulturno-zabavni program, kao i posjete vjerskim institucijama.

Drugi dan kampa NIK3 studenti su posjetili Nacionalni park Kozara, kao i spomenik i muzej, te imali čas hitorije o Drugom svjetskom ratu i njegovom ishodu u ovom dijelu BiH. Studenti su posjetili muzej, ski stazu, te proveli relaksirajuće trenutke šetnjom uz planinske staze. Bila je ovo prilika da se objedini teorijska nastava iz historije i fizičke vježbe u prirodi. NIK 3 okupio je preko 90 učesnika iz nekoliko gradova BiH: Tuzla, Banjaluka, Doboj, Travnik, Sarajevo, Bihać, Zavidovići, Lukavac, Trebinje, Lopere, Cazin, Teslić, Gračanica, Čelić, Zavidovići, Bratunac, Prijedor i mnogi drugi.

Učešće na Naučno – istraživačkom kampu 3 ispred Biotehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću su uzeli studenti: Anica Franjić, Ilda Mehinović, Almin Šušnjar i Adnan Sović, u pratnji mentora, mr.sc. Toromanović Merime.