STIPENDIRANJE RAZMJENE STUDENATA NA SILESIAN TEHNOLOŠKOM UNIVERZITETU U POLJSKOJ UNUTAR ERASMUS+ ICM PROGRAMA (MEĐUNARODNA KREDITNA MOBILNOST)

Obaviještavamo vas da je otvoren Poziv za prijavu na program stipendiranja mobilnosti studenata Univerziteta u Bihaću (ljetni semestar 2018/2018 godine) na Silesian Tehnološkom Univerzitetu u Poljskoj (SUT).

Sve prijave se vrše preko Ureda za međunarodnu saradnju Univerziteta u Bihaću koji šalje pismo nominacije sa traženim podacima studenta na SUT. Zainteresirani studenti se prvo prijavljuju svom matičnom Uredu za međunarodnu saradnju putem emaila: alma.bosnic@unbi.ba do 09.11.2018. godine (tad dostavljate mail u kojem iskazujete interes za prijavu na SUT unutar Erasmus+ ICM programa, godina studija, prosjek ocjena, Odsjek i Fakultet na kojem studirate, te Odsjek na koji se prijavljujete na instituciji domaćinu-SUT).

Nominirani studenti će koristiti on-line platformu za prijavu https://incoming.polsl.pl/, gdje će nakon nominacije dostaviti sljedeću dokumentaciju na engleskom jeziku:

  1. Prepis ocjena;
    2. Certifikat o poznavanju jezika kojim se potvrđuje znanje engleskog jezika – u slučaju neposjedovanja međunarodno priznatog certifikata, priznaje se certifikat izdat od strane matičnog Univerziteta (obratiti se Uredu za međunarodnu saradnju UNBI);
    3. CV u Europass formatu; 
    4. Skenirana kopija pasoša;
    5. Jedna mala fotografija (biometrijska);

Ponuda SUT-a za studiranje na engleskom jeziku se može naći na sljedećem linku: https://drive.google.com/open…

Rok za podnošenje online aplikacije (putem platforme sa svom prikupljenom dokumentacijom) je 01/12/2018 (23:59)

Molimo sve zainteresirane kandidate da se jave putem maila na alma.bosnic@unbi.ba ili na 226 273 za dodatne informacije ili ukoliko žele da se prijave.